Un llibre per divertir-se

Categories: L'escola de la salut
Comments: No Comments
Published on: 17 novembre 2014

Durant els primers mesos de vida, el que el nostre bebè necessita son estímuls que li afavoreixin el seu desenvolupament emocional, les seves habilitats socials i motores, l’audició, la visió i el llenguatge expressiu. Aquí els pares tenen un paper importantíssim a treves de les carícies, els massatges, del les cançons, del llenguatge, dels contes…

Des de que el nen es ben petit, els llibres poden ser la seva joguina preferida. Les editorials cada cop ofereixen més llibres pensats per als més petits: tous, de roba,amb música, de textures… convertint-se en l’entreteniment perfecte. Si des de ben petits s’acostumen a viure rodejats de llibres quan siguin més grans no els resultarà gens difícil obrir-ne un per llegir.lo.

Durant els primers anys seran els adults els que l’acompanyaran cap al mon de la lectura, qui els mostri i llegeixi el seu contingut, en funció de la edat es recomanen diferents temàtiques:

Abans dels sis mesos: es recomana que se li llegeixi un petit fragment d’un conte o cantar-li una nana, durant menys de 10 minuts, no es recomana més estona ja que serà molt difícil mantenir la seva atenció.

Dels 6 als 12 mesos: els agraden llibres on apareixen objectes del seu entorn i animals que coneixen…Els atrau molt els llibres musicals i els que tenen diferents textures.

Dels 12 als 18 mesos: els crida molt l’atenció els contes desplegables, amb colors cridaners. Els encanta i els fa pensar molt quan al explicar el conte, s’incorporen veus i sons als seus personatges.

A partir dels 18 mesos : ja estan començant a desenvolupar el llenguatge, per tant és important oferir llibres que presentin paraules associades amb imatges. Reforçar el seu aprenentatge assenyalar cada objecte i dient el que es.

 Equip de pediatria

 

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Welcome , today is dijous, 16 agost 2018