Com cuideu mitjançant les TIC?

Categories: Apunts informatius
Comments: No Comments
Published on: 12 maig 2018

Parlem-ne i BSA Appediatria s’uneixen al repte del Fanzine Nuestraenfermeria.es per assolir més de 12 posts en el Dia Internacional de la Infermera i reprendre la iniciativa #12visibles12M. Aquest article representa la primera parada d’un itinerari commemoratiu que tindrà la seva “traducció” presencial al juny amb l’habitual jornada commemorativa.
 

Com cuideu mitjançant les TIC?  

Gràcies a les TIC superem els límits físics de les nostres consultes per facilitar l’acompanyament a les famílies amb la cura dels fills. Tant el blog com l’app de Pediatria de Badalona Serveis Assistencials (BSA) Parlem-ne i BSA Appediatria comparteixen aquest objectiu: tenir cura dels més petits de la casa mitjançant les TIC i gràcies al talent d’un equip de Pediatria que ha vist en les noves tecnologies una forma d’apropar-se a les famílies i fomentar l’educació en salut pediàtrica de forma fiable i pràctica.

GBloG Parlem-ne (BSA)El blog va néixer l’any 2011 per donar resposta a les inquietuds de professionals d’infermeria i medicina pediàtrica que volien crear un espai de participació en temes de promoció de la salut pediàtrica. Des de llavors, i de forma quinzenal l’equip publica els articles més adequats segons les necessitats dels usuaris i dóna resposta als dubtes plantejats, sempre i quan s’adeqüin a les normes de participació i, per tant, no substitueixen l’atenció personalitzada dels professionals de la salut, ni s’utilitzin per obtenir segones opinions mèdiques. La millor carta de presentació és visitar el blog Parlem-ne (la majoria en català).

logoBSAAPP-NO-marc-150x150L’any 2017 va tornar a “picar el cuquet” a alguns professionals de Pediatria i aquest es va acabar convertint en una aplicació mòbil per facilitar les famílies informació fiable sobre salut infantil. L’app, accessible des de Android i iOS, reuneix continguts en català i en castellà i va veure la llum gràcies a l’ajuda del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). A més de ser un altaveu a les publicacions del blog, incorpora nous formats de divulgació com les infografies per informar sobre com actuar davant problemes de salut freqüents en l’edat pediàtrica. Destaca també la secció sobre vacunes i el sistema d’avisos setmanal que notifica a la població sobre aquella informació de màxima actualitat (des de convocatòries d’activitats a informació sobre alertes per malalties en la població de referència de BSA, etc.)

El blog i l’app de Pediatria són dues de les primeres iniciatives 2.0. liderades pels propis professionals amb el suport d’una organització que aposta pel talent intern, la innovació i l’ús de les TIC per millorar els serveis d’atenció als usuaris.

BSA és una organització pública i municipal, que presta serveis integrals de salut i atenció a la dependència a la població del Barcelonès Nord i el Baix Maresme. Tenim 16 centres i més de mil professionals per atendre a una població de 429.500 habitants. Donem servei en els diferents nivells assistencials: atenció primària, hospitalària i sociosanitària. També atenem la salut sexual i reproductiva, la salut mental i addiccions i la salut laboral.

 

Equip de Pediatria de BSA

Cómo cuidas a través de las TIC?

Categories: Apunts informatius
Comments: No Comments
Published on: 12 maig 2018

Parlem-ne y BSA Appediatria se unen al reto del Fanzine Nuestraenfermeria.es para conseguir más de 12 posts en el Día Internacional de la Enfermera y retomar la iniciativa #12visibles12M. Éste artículo representa la primera parada de un itinerario conmemorativo que tendrá su “traducción” presencial en junio con la habitual jornada conmemorativa.

 

Cómo cuidas a través de las TIC?

Gracias a las TIC superamos los límites físicos de nuestras consultas para acompañar a las familias en el cuidado de los hijos. Tanto el blog y la app de Pediatría de Badalona Serveis Assistencials (BSA) Parlem-ne y BSA Appediatria comparten este objetivo: cuidar a los más pequeños de la casa a través de las TIC y gracias al talento de un equipo que ha visto en las nuevas tecnologías una forma de acercarse a las familias y fomentar la educación en salud pediátrica de forma fiable y práctica.

GBloG Parlem-ne (BSA)

El blog nació en 2011 para dar respuesta a las inquietudes de profesionales de enfermería y medicina pediátrica que querían crear un espacio de participación en temas de promoción de la salud pediátrica. Desde entonces, y de forma quincenal el equipo publica los artículos más adecuados según las necesidades de los usuarios y da respuesta a las dudas planteadas, siempre que se adecuen a las normas de participación y, por tanto, no substituyan la atención personalizada de los profesionales de la salud, ni se utilicen para obtener segundas opiniones médicas. La mejor carta de presentación es visitar el blog Parlem-ne (la mayoría en catalán).

logoBSAAPP-NO-marc-150x150

En 2017 volvió a picar “el gusanito” a algunos profesionales de Pediatría y éste se acabó convirtiendo en una aplicación móvil para facilitar a las familias información fiable sobre salud infantil. La app, accesible desde Android e iOS, que reúne contenidos en catalán y en castellano, vio la luz gracias a la ayuda del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). Además de ser un altavoz a las publicaciones del blog, incorpora nuevos formatos de divulgación como las infografías para informar sobre cómo actuar ante problemas de salud frecuentes en la edad pediátrica. Destaca también la sección sobre vacunas y el sistema de avisos semanal que notifica a la población aquella información de máxima actualidad (desde convocatorias de actividades a información sobre alertas por enfermedades en la población de referencia de BSA, etc.)

El blog y la app de Pediatría son dos de las primeras iniciativas 2.0. lideradas por los propios profesionales y cuentan con el apoyo de una organización que apuesta por el talento interno, la innovación y el uso de las TIC para mejorar los servicios de atención a los usuarios.

BSA es una organización pública y municipal, que presta servicios integrales de salud y atención a la dependencia a la población del Barcelonés Nord y el Baix Maresme. Tenemos 16 centros y más de mil profesionales para atender a una población de 429.500 habitantes. Damos servicio en los diferentes niveles asistenciales: atención primaria, hospitalaria y sociosanitaria. También atendemos la salud sexual y reproductiva, la salud mental y adicciones y la salud laboral.

Equipo de Pediatría de BSA  

 

Taller familiar: “El dau de les emocions”

Us informem que durant el proper mes de gener es realitzarà a les biblioteques de Badalona el taller familiar “El dau de les emocions”.

El taller està adreçat a nenes i nens d’edats a partir dels 4 anys i les seves famílies. Per a assistir-hi només us heu d’inscriure prèviament a la biblioteca de la vostra zona.

Aquí teniu la relació de dates i horaris:

  • Biblioteca de Sant Roc 11 de gener a les 18 h
  • Biblioteca de Canyadó-Casagemes-Joan Argenté 16 de gener a les 17.30 h
  • Biblioteca de Pomar 17 de gener a les 17.30 h
  • Biblioteca Can Casacuberta 18 de gener a les 18 h
  • Biblioteca de LLefià- Xavier Soto 24 de gener a les 18 h
  • Biblioteca de Lloreda 25 de gener a les 17.30 h
Taller "El dau de les emocions". Biblioteques de Badalona. Desembre 2017
Taller “El dau de les emocions”.
Biblioteques de Badalona. Desembre 2017

Aquest taller està emmarcat als programes Badalona Cap a una Ciutat Saludable, i Biblioteques i Salut, que tenen com a objectiu millorar la salut i el benestar de tota la població, i específicament de la població infantil, mitjançant el treball transversal i participatiu.

 

Equip de pediatria

Comunicat sobre retirada de fórmules infantils fabricades a França

Comments: No Comments
Published on: 13 desembre 2017

Us passem el comunicat publicat per el Departament de la Generalitat de Catalunya.

“L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha tingut coneixement a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) de la retirada per part de les autoritats sanitàries franceses de llets infantils fabricades per l’empresa LACTALIS INTERNACIONAL, associades a un brot de salmonel·losis en nens menors de 6 mesos.

LACTALIS NUTRICIÓ IBERIA SLU, empresa comercialitzadora de LACTALIS a Espanya, amb seu a Catalunya, ha activat la retirada del mercat de diversos lots dels seus productes per a lactants com a mesura de precaució, atès que s’han fabricat en la mateixa línia de producció que els lots de les marques franceses afectades.
 
Els lots afectats a Espanya, incloent Catalunya, pertanyen a les marques DAMIRA, SANUTRI I PULEVA BEBÉ (veure llistat de productes i lots).
 
L’empresa informa que el consum de la resta de productes i lots de les marques SANUTRI I PULEVA BEBÉ és segur, incloent tots els productes de llet líquida de la marca PULEVA PEQUES que es fabrica a instal·lacions de l’Estat Espanyol.
 
Tot i que no s’ha comunicat cap cas associat a Espanya, com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que poguessin tenir a la seva llar productes dels lots facilitats en el llistat adjunt, que s’abstinguin de consumir-los i que els retornin als punts de venda.
Per a més informació LACTALIS NUTRICIÓ IBERIA SLU ha habilitat un número d’informació a disposició dels consumidors per a resoldre qualsevol dubte: 900102336 (horari d’atenció de 8h30’ a 18h)
 
L’ASPCAT ha iniciat les actuacions de gestió de l’alerta tant bon punt ha conegut les primeres informacions i demà s’activaran les actuacions inspectores per comprovar la retirada selectiva de productes. A més, en cas de rebre nova informació actualitzarà aquest comunicat.”

Avui, parlem de : BSA Appediatria , l’aplicació mòbil de l’equip de pediatria…

Comments: No Comments
Published on: 6 novembre 2017

Avui estem contents de presentar-vos una nova iniciativa de l’equip de pediatria de Badalona Serveis Assistencials (BSA). Després d’un any de treball conjunt amb el COIB*, estrenem una aplicació mòbil (app). Aquesta App segueix la línia i objectius ja encetats amb el blog de donar eines útils i fiables a les famílies per consultar informació i acompanyar-vos en la criança dels vostres infants.Aquesta nova eina disposa de recursos validats per els professionals de l’equip de pediatria de BSA. Inclou continguts en català i espanyol i és totalment gratuïta. Disponible en Google Play i en breu en App Store.

Logotip BSA Appediatria PedCons1_novembre17_logoApp
Logotip BSA Appediatria
PedCons1_novembre17_logoApp

Us fem 5 cèntims de les diferents seccions:

– Que fer si… En aquesta secció trobareu infografies que presenten de forma atractiva i clara les recomanacions que hem treballat davant les «malalties més freqüents en edat pediàtrica. La idea en aquesta secció és anar augmentant de formar progressiva el nombre de infografies.

– Quina dosi necessita de…? No us ha passat mai que heu de donar una medicació i no recordeu quina dosi li toca ? D’entrada us deixem dos infografies amb les medicacions més freqüents : paracetamol e ibuprofe.

-L’escola de la salut. Tenim enllaçats els articles d’aquest blog.

-Avisos. Vols estar ben informats ? Doncs , aquesta és la teva secció. Penjarem de forma setmanal avisos. Ant de novetats sobre activitats que facin els professionals de BSA , com avisos sanitaris que el posaran en alerta de la situació i malalties més freqüents que estem atenen als centres de BSA.

Parlem de vacunes i Documentació . Trobàreu les informacions sobre vacunes vigents , tant finançades i no finançades, sobre alimentació, prevenció accidents,… . És la mateixa informació que l’equip de BSA us facilita a les consultes. Podreu disposar d’aquesta informació allà on vulgueu i en el moment que necessiteu entrant a l’APP.

-Valora. Per nosaltres la vostra opinió es important perquè intentem adaptar els recursos que generem a les vostres necessitats. Som un equip receptiu a ampliar,modificar, variar … si així ho valorem amb les vostres aportacions.

-Lector QR. En l’actualitat està ple de cartelleria plena de codis QR, que millor que facilitar-vos una eina per poder fer la lectura, oi ?

 

Anima’t i descarrega’t BSA appediatria.

 

QR BSA Appediatria
QR BSA Appediatria

 

Equip de Pediatria de BSA

 *COIB.- Col·legi oficial infermeres de Barcelona

Anem a les escoles a vacunar

Categories: Apunts informatius
Comments: No Comments
Published on: 2 octubre 2017

Com cada anys als voltants de’octubre els equips del centres d’atenció primària (CAP)començen les campanyes vacunals a les escoles de primària.Les infermeres es traslladen a les escoles de primària per vacunar als alumnes de sisé. Enguany no hi han novetats en el calendari vacunal. Aquest alumnes rebran diferents vacunes al llarg del curs. S’ha demostrat la gran eficacia d’aquesta mesura que permet assolir cobertures en la població de Badalona al voltant del 90%. Això és possible gràcies a la col.laboració dels centres educatius amb els seus CAPS de referència.

VACUNAR ALS NENS ÉS INVERTIR EN SALUT !!!

Equip de pediatria de BSA

Taller familiar: Juguem amb la piràmide dels aliments

Comments: No Comments
Published on: 5 gener 2017

 

 

L’Ajuntament de Badalona conjuntament amb la Xarxa municipal de Biblioteques organitzant el mes de gener un taller familiar amb el títol « Juguem amb la piràmide dels aliments. És un taller adreçat a nens a partir de 4 anys i a les seves famílies i es realitza a les diferents biblioteques del territori.

Us adjuntem la programació:

– 12 de gener a les 18h a la biblioteca de Sant Roc.

– 18 de gener a les 17,30h a la biblioteca de Lloreda.

– 18 de gener a les 18h, a la biblioteca de Llefià-Xavier Soto.

– 25 de gener a les 18h a la biblioteca de Pomar.

– 26 de gener a les 18h a la biblioteca Can Casacuberta.

– 31 de gener a les 17,30h a la biblioteca de Canyadó-Casagemes-Joan Argenté.

 

Us deixem a l’enllaç a sota per consultar la cartelleria de l’activitat:

Cartelleria taller familiar

Constituïda la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona

Tags:
Comments: No Comments
Published on: 16 novembre 2016

L’Espai Betúlia va acollir el 10 de novembre la sessió de constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), que té com a objectiu millorar les respostes als infants i adolescents de 0 a 18 anys de la ciutat a partir del treball conjunt de tots els agents que configuren la xarxa de serveis i entitats que intervenen en aquest àmbit.

 

Després d’una fase de treball intern per part de diferents àmbits i organismes municipals, el juny passat es va realitzar una presentació pública del projecte i es va obrir un període perquè s’hi poguessin adherir aquells serveis, entitats i estructures de treball en xarxa o participatives que ho desitgessin. Concretament s’han adherit a la TIAB un total de 50 agents que treballen amb infants i adolescents a l’àmbit social, socioeducatiu, educatiu, esportiu, cultural i de salut.

 

Dijous passat, a més de la constitució formal de la TIAB, es va dur a terme l’aprovació del seu marc organitzatiu i de funcionament i de les línies d’acció que hauran d’orientar l’elaboració del pla de treball per a 2017.

 

Conta-contes a Badalona en l’Any Internacional dels Llegums 2016

Comments: No Comments
Published on: 3 octubre 2016

 

cartel legumbresEl municipi de Badalona,  ha decidit donar continuitat a les diferents activitats que s’han anat realitzant en els darrers anys per a la promoció d’hàbits saludables en la infància adherint-se a la campanya l’Any Internacional dels Llegums 2016, promoguda per la FAO, organisme de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

 

Amb aquesta finalitat s’ha creat l’activitat infantil “Les aventures de 3 amics molt trapelles” dirigida a nens i nenes de 2 a 5 anys i les seves famílies, per tal de promoure el consum de llegums entre els més petits d’una manera lúdica i atractiva.

 

L’activitat consisteix en un taller de conta-contes, basat en un conte creat originalment que narra una història 3 personatges (cigró, mongeta i llentia) per a donar a conèixer i familiaritzar els més petits amb els diferents llegums i a la vegada ajudar a les famílies a introduir-los en l’alimentació amb il·lusió i creativitat.

CALENDARI DE CONTA-CONTES

Llegums. Font imatge: badabiblios.cat
Llegums.
Font imatge: badabiblios.cat

– Biblioteca LLoreda: 6/10/16 a les 17,30h

– Biblioteca Sant Roc: 20/10/16 a les 18h

– Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté: 8/11/16 a les 17,30h

– Biblioteca Pomar: 16/11/16 a les 18h

– Biblioteca LLefià- Xavier Soto : 23/11/16 a les 18h

– Biblioteca Can Casacuberta: 24/11/2016 a les 18h

 

Xerrada a la Biblioteca de Casagemas-Canyadó.

Tags:
Comments: No Comments
Published on: 23 setembre 2016

El proper dilluns, dia 26 de setembre, tindrà lloc a la Biblioteca de Casagemas-Canyadó una xerrada sobre hàbits saludables a la infància enmarcada en dintre del conjunt d’activitats del Programa Thao organitzat per les Biblioteques de Badalona.

La xerrada estarà a càrrec de la Infermera Pediàtrica del CAP Martí i Julià, Pilar Esteras, i s’hi tractaran aspectes relacionats amb l’alimentació, l’exercici i la son.

cartel recortado

«page 1 of 3
Welcome , today is dimarts , 14 agost 2018